Kung Raine & Drottning Gunilla

2833-nFoto: Rolf Lind

Textilkonstnärerna Raine Navin och Gunilla Skyttla har levt, älskat och skapat tillsammans i över 40 år. De har alltid varit sig själva och sin konst trogna. Deras sätt att vända på tingen och se tillvaron ur nya synvinklar har inspirerat tusentals människor runt om i landet där de lett kurser och uppträtt.

R&G
-Vi är själva som ett offentligt konstverk, säger Gunilla.

Nu reser de inte längre runt så mycket, men lusten att skapa finns där fortfarande även om ålder och sjukdomar gör sig påminda. Vad händer med skapandet när man som konstnär åldras? Filmen följer Raine och Gunilla i deras vardag och skapande och gör också tillbakablickar på deras liv via foton och hågkomster. Ett poetiskt porträtt av två konstnärer som tar det lekande livet på allvar.

https://www.facebook.com/RaineGunilla/?fref=ts

producent: Helene Alm, AlmMedia
regi: Helene Alm
foto: Kåre Persson
kompletterande foto: Britta Nordström
stillbilder: Rolf Lind
klippning: Helene Alm och Britta Nordström
musik: Magnus Jarlbo
ljudbearbetning: Greger Fitinghoff

_MG_2982